Osteopathie Centrum Zoetermeer in Zoetermeer

Osteopathie Centrum Zoetermeer uit Zoetermeer heeft geen profiel.

Wat doet Osteopathie Centrum Zoetermeer in Zoetermeer

Osteopathie Centrum Zoetermeer is een gezondheidscentrum uit Zoetermeer. Men is gevestigd aan de Blauw-roodlaan 92. Het telefoonnummer van Osteopathie Centrum Zoetermeer in Zoetermeer is 079-3620934.

Is Osteopathie Centrum Zoetermeer in Zoetermeer uw bedrijf? Bewerk dan deze gegevens. Bent u nog geen lid? Probeer dan Zoetermeeronderneemt gratis uit, klik op lid worden.

Osteopathie Centrum Zoetermeer in Zoetermeer valt onder de rubriek gezondheidscentrum. Een gezondheidscentrum uit Zoetermeer levert onder andere :

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze, hetgeen wil zeggen dat een osteopaat tijdens een behandeling alleen zijn handen gebruikt. Een osteopaat gaat uit van een holistische visie en beschouwt het lichaam zodoende als een eenheid. Binnen deze eenheid kan men verschillende systemen onderscheiden, waarvan het functioneren onderling afhankelijk is en in evenwicht moet zijn. Deze drie systemen zijn:

1. Pariëtaal systeem: dit is het bewegingsapparaat, met de gewrichten, spieren, kapsels en pezen. 2. Visceraal systeem: dit zijn alle organen. Omgeven door vliezen (fascia), die op hun beurt weer verbonden zijn met andere structuren in het lichaam. 3. Cranio-sacraal systeem: dit is de schedel, de wervelkolom, het heiligbeen met de hersenvliezen en het ruggenmergvlies.

De osteopaat onderzoekt de kwaliteit en bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar relaties met uw klacht. Met beweeglijkheid wordt niet alleen bedoeld het voortbewegen van de mens, maar ook de beweging van alle cellen, weefsels, spieren en botten ten opzichte van elkaar. Dit geldt ook voor de inwendige organen (peristaltiek, ademhaling, orgaanbewegingen onder invloed van ademhaling) en voor de lichaamsvloeistoffen (bloed, lymfe, hersenvocht).

Het lichaam blijft gezond zolang weefsels soepel, elastisch en beweeglijk zijn en de vloeistofstroom rondom de weefselcellen intact blijft. De kwaliteit van het weefsel wordt immers bepaald door een goede drainage/circulatie, die onder andere de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen waarborgt. Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voedings- en leefgewoonten.

Door de gevonden bewegingbeperkingen aan te behandelen en het evenwicht tussen de verschillende systemen te herstellen, geeft een osteopaat het lichaam weer de mogelijkheid zichzelf te herstellen. De osteopathie maakt hierbij gebruik van een uitgebreide kennis van anatomie, fysiologie en pathologie.

Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Ander gezondheidscentrum